Dag 6 t/m 10

Dag 6.

De ochtend was bewolkt maar droog. We zetten onze tocht voort, verder zuidwaarts langs mooie dorpjes met “...-heim, ...­kirch en   ­berg" in een lieflijk decor. Vooral de kerken vielen op door hun fraaie architectuur in de kleuren wit en rose. We bereikten LEUTKIRCH (B18) en bezochten dit stadje met historische gebouwen. Verder ging het richting ISNY im ALLGAU (het doel van vandaag), maar eerst sloegen we bij  Friesenhofen rechts af en reden over kleine weggetjes naar de "BADSEE", een bergmeer, gelegen tussen moerasgebieden. We aten daar ons broodje en maakten er een leuke wandeling  temidden van de natuur. Na een uurtje rust werd koers gezet naar ISNK waar we de fraaie binnenstad met ommuring bezochten. De zon kwam erbij en met 24 graden was het heerlijk weer. Vervolgen reden we naar de R (gratis) van DETHLEFFS, de fabrikant van onze camper, om daar de volgende dag enige technische problemen op te lossen.

Dag 7.

Om 8 uur naar de receptie Dethleffs om me aan te melden (zonder afspraak) Prompt kon ik doorrijden naar de Serviceafdeling, waar ik mijn problemen en wensen kon voorleggen en voor 12 uur was de camper klaar. De papieren afhandeling en een gesprek met Dhr Alexa (H fd Kundendienst), die open stond voor alle suggesties, nam nog de nodige uurtjes in beslag. Daarna zelf  een defecte lamp vervangen en toen was het "Feierabend" Het weer was heerlijk:  zon met 28 gr. Warm genoeg voor zo ’n inspannende maar wel nuttige dag! ’s Avonds maakten we een  fietstocht in de natuur, rond het bedrijfsterrein van Dethleffs, waar we een immense voorraad campers "onder dak" zagen staan. Vervolgens werd een glas gedronken en lekker gekletst met Rein en Marion uit Geleen (ook in ISN Y aanwezig met een BUS II voor een serv. beurt.

Dag 8.

Na verzorging en nog enige afscheidsfoto ’s namen we de draad weer op en reden de B12 via Wena naar IMMENSTADT  gelegen in de Bayerische ALL GAU Voor Immenstadt lag het idyllische bergmeer "ALPSEE " (’n foto waard!). Vandaar werd via Sonthofen koers gezet naar het winter- en wandelsportoord OBERSTDORF met de indrukwekkende berg Nebelhorn (2224 mtr. hoog) met springschans, skilift en parasailing. We wandelden zo ’n 2 uur in dit (wel erg toeristische) stadje  en reden vervolgens terug naar Sonthofen en vandaar (B308) naar BAD INDELANG. Hier werd op de camper-? met uitzicht op de bergen overnacht. De gehele dag was de zon en warmte (28 gr.) ons goed gezind. Als afsluiting werd bü ondergaande zon Bad Hindelang per Fiets verkend

Dag 9.

Vanuit Hindelang vertrokken we bergopwaarts (B308) naar het op 1000 mtr. gelegen OBERJOCH a/d/ Bayerische Alpenstrasse. Daarvoor hadden we bij het uitzichtspunt "KANZELL" een prachtig vergezicht op BAD OBERDORE Via de B 310 werd Wertach en vervolgens Nesselwang bereikt en bij de "WEISSENSEE" hielden we halt voor een prachtig uitzicht over het meer. Voor FUSSEN (met het sprookjesachtige kasteel "NEU­ SCH WANSTEIN ’)  ging het richting Rieden (BI6) en reden we rondom de uitgestrekte FOGGENSEE, waar nog volop gezeild werd. Na de lunch vervolgden we onze rit via B17 ri. Oberammergau en reden het Ammergebirge binnen In OBERAMMERGAU, bekend door de Passiespelen, bleven we voor een uitgebreid bezoek, waarbij  vooral het interieur van de kerk “Petri und Paul” indrukwekkend was. Voor een overnachting maakten we gebruik van de camper­P (Eu. 7.-) aan de zuidrand van de plaats. Het was de gehele dag warm en zonnig (tot wel 30 gr. Den in de A avond kwam er wat bewolking en werd het iets koeler.

Dag 10.

Nadat de zon boven de bergen verscheen, werd het weer een pracht dag (ca. 28 gr). Deze dag werd een echte "Stausee­tocht" via Ettal naar GARMISCH­ PARTENKIRCHEN; een flinke moderne stad met veel winkels en bekend van de Olympische Winterspelen. Met enige moeite vonden we de juiste weg (B2) en reden langs de BARMSEE en de fraaie WALCHENSEE (met 192 mtr. Het diepste stuwmeer van Bayern) , waar we een stop maakten. Hierna de KOCHELSEE (gevormd uit smeltwater) met een fraai (steen)strand; een heerlijke plek om te zwemmen en te lunchen. We vervolgen via de B 4 72 maar BAD TOLZ en vervolgens weer zuidwaarts langs de rivier de ISAR, snelstromend en ideaal voor "rafters " en kajakkers. Bij de Rauchenberg  (1375 mtr.) ging het links naar de SIL VERSTEIN Stausee en via de zg. "Achenpas" (we reden nog enkele kilometers door Oostenrijk) naar OTACH­EGERN (B307) (zeer toeristisch en druk) en vervolgens naar het dorp TEGERNSEE aan het gelijknamige stuwmeer. Op de parking voor het slot vonden we een prachtige overnachtingsplek, luttele meters van het fraaie meer. ’s Avonds zaten mensen buiten aan lange tafels voor het slot te eten en te drinken met achtergrondmuziek en dat alles bij een subtropische temperatuur;  heel romantisch allemaal!