4-2005

Camperrit No. 4 - 2005- NIEDER-RHEIN (23/7 t/m 29/7)

Als (gepensioneerde) camperaar zoek je liever niet de drukte op van de “top- vakantiemaanden” Juli en Augustus, maar een weekje “in de buurt” is dan toch wel erg verleidelijk.

Wij kozen voor een weekje “Nieder-Rhein ”, het gebied over de Duitse grens ter hoogte van ons Zuid Limburg.In Z.-Limburg moeten we het doen met slechts één Camperplaats, maar in Nieder-Rhein heb je zo maar keuze uit 45 vaak mooi aangelegde camperplaatsen en campervriendelijke campings, deels gratis, deels tegen een zeer redelijke vergoeding van €4.- tot € 6.- en vaak voorzien (of in de directe nabijheid) van “vér- en ontzorging”.Bovendien zijn er een aantal stadjes en dorpen met historische kernen, veel groen in de omgeving en altijd weer: “Vadertje Rijn”.Wij begonnen onze rit op Zaterdag 23/7 via de A50 Arnhem en A3 naar EMMERICH en vonden onze camperplaats op de “Kleiner Wall” bij de aanvang van de Rhein-Promenade. Helaas is deze promenade thans “geheel op de schop” en verviel hiermee het doel van ons bezoek. Ook de stad zelf lijkt te lijden te hebben onder het slechte economische tij. Aldus: géén aanrader!

Op Zo. 24/7 reden we door via de B8 naar REES en vonden er de “Camper-P” aan de Ebentalstrasse (nèt een jaar geopend) met verzorging a€ 2.50 p/nacht, op loopafstand van stad en Rhein-Promenade.Wat Emmerich miste, is in Rees met een prachtig gerenoveerde Rhein-Promenade, Sculpturenpark, enz. “DIK IN ORDE”! Met prachtig weer was het er erg prettig toeven, daar aan de Rijn met de vele schepen, die de aandacht opeisen. Tegen half vier kwam er wat buiige regen en dat ging ’s avonds nog wat door.

 

Op Ma. 25/7 werd koers gezet via de B67 naar KALKAR met een gratis camper-P aan de Waysche Strasse (ook hier was verzorging mogelijk). In Kalkar was kermis en ’s Avonds vuurwerk. De bezienswaardigheden bevonden zich op de Markt en vooral de historisch molen zag er fraai uit. Verder was hier, maar ook in de overige bezocht plaatsen een uitgebreid fietspadennet, zodat je er prachtig kunt wandelen en fietsen.In de namiddag ook hier een paar buitjes, maar zeker niet slecht!

 

Di. 26/7: Via de B57 werd XANTEN bezocht. Niet als Parking, maar als zéér bezienswaardige stad met de 6e eeuwse Dom en Archeologisch park. Ook het centrum van Xanten (autovrij) was “een plaatje! In 2006 kan hier ook overnacht worden op een camper-P. Na 3 uur wandelen en kijken trokken we verder via Sonsbeck naar KAMP-LINTFORT. Bij het Hallen- en Freibad “Pappelsee” a/d Bertastr. 74 was een grote Camper-P aan het riviertje de Niers, die gratis benut kan worden, met wandelmogelijkheden rond de “Pappelsee” en benutting van het zwembad Het was droog weer, maar weinig zon.

Op Wo. 27/7 werd eerst het “klooster Kamp” (ri Venlo) bezocht en genoten we van de fraaie franse kloostertuin (zeker een bezoek waard!), om vervolgens via Geldern door te rijden naar WACHTENDONK; een vriendelijk en goed verzorgd stadje met kanovaren op de Niers en een intieme Camper-P als mogelijkheden. Ook hier kun je volop wandelen en fietsen. Er was een leuk contact met andere camperaars uit Venray en eer we het wisten, was de dag voorbij. Ook nu in de namiddag wat (onweers)buitjes en een zeer hoge temperatuur (rond de 30 gr.)

Op Do. morgen 28/7 werd eerst nog een wandeling door het stadje Wachtendonk gemaakt, waarna we via de B58 vertrokken naar het laatste doel van deze week: het stadje WEEZE met een officiële Camper-P nabij het “Tierpark”. Hier, maar ook in alle voorgaande plaatsen, werden we keurig via camper-aanwijsborden vanaf de aanrijdroute naar de Camper-P geleid (Zo zou het in Nederland óók moeten zijn!)In Weeze zochten we de schaduw, want het was zeer zonnig en warm. Leuk contact met Kees en Joke uit Vlissingen (óók CC.N-leden !), hetgeen resulteerde in de uitwisseling van vele reiservaringen.Het dreigende onweer ’s avonds ging gelukkig aan ons voorbij en bleef “hangen ” aan de andere zijde van de Rijn.

 

Op Vr. 29/7 reden we op ons gemakje ri. Goch (B9) met daarna de B504 Kranenburg, Nijmegen en Arnhem, om rond het middaguur weer in Apeldoorn te landen na een totale rit van ruim 300 km.; probleemloos, overal plaats, Goede verzorging en veilige parkings. (Dus: een weekje lekker genieten!)

Tourismus Nieder-Rhein geeft ieder jaar een actueel boekje uit met een overzicht van alle camper-parkings in Niederrhein met bezienswaardigheden, reistips, kosten, enz (Tel. +312162-817903 of E-mail: info(dniederrhein-tourismus. de)

Ep & An Smid Apeldoorn